Odemokratisk israelisk regering och kampanj från svenska sionister

Den första artikeln i Haaretz om Donald Boströms artikel i Aftonbladet om organhandel kom till på initiativ av svenska sionister. Dess kontaktade Haaretz och gjorde en delvis felaktig översättning och beskrivning av artikeln för Haaretz. Samtidigt uppmärksammade man den svenska ambassadören på artikeln.

Den uppskruvade tongången från Israels högerextrema regering (innehållande olika sorters rasister (fascister, sionister), mer traditionella högersionister osv) är inte de svenska sionisternas ansvar utan det hela handlar om att göra något för att tillfredställa den inhemska opinionen, dvs den del av Israels befolkning som valt denna högerextrema regering.

Representanter för den israeliska regeringen, som Avigdor Lieberman och Benjamin Netanyahu, och olika debattörer visar med det ena illa underbyggda och fanatiska uttalandet efter det andra att de dels inte förstår demokrati med yttrandefrihet osv, dels är mycket okunniga om Sverige.

Ja, Zvi Mazel, som faktiskt arbetat i Sverige, anser att media i Sverige kontrolleras av socialdemokraterna och facket som ligger bakom en kampanj mot Israel. Man kan undra om han är senil eller dement. Socialdemokraterna och facket äger ju faktiskt inte ens Aftonbladet. Faktum är ju att den största svenska mediakoncernen ägs av en familj/släkt med judiskt ursprung och som ju den svenska ambassadören i Israel tillhör. Vilket naturligtvis saknar betydelse för denna fråga, men Mazel måste ju rimligen ha kännedom om detta när han faktiskt varit Israels ambassadör i Sverige.

Men de två största tidningskoncernerna, Bonniers och Hjörnes (GP m.fl.) är normalt alltid Israelvänliga. I GP har till och med en journalist förbjudits att skriva om Palestinafrågan på ledarsidan då denne, Gert Gelotte, tagit ställning mot Israels förtryck av palestinier. Både Mazel och Jerusalem Post (inte helt förvånande) sprider alltså rena lögner i denna fråga. Precis vad de svenska sionisterna tubbade Haaretz till att göra från början (även om artikeln i fråga inte är speciellt hysterisk eller dålig).

Frågan om den svenska artikeln är ingen stor sak ens i den högerextrema tidningen Jerusalem Post, och i Haaretz har den förvisats till insidorna i tidningen. Vad Jerusalem Post skriver eller att små marginella grupper demonstrerar eller bojkottar har inte så stor betydelse i det stora hela. Så just nu verkar det som om det hela är en större fråga i Sverige än i Israel när de svenska sionisterna på olika sätt försöker få folk att bortse från att Israels regering inte accepterar vitala delar av en demokrati, som yttrandefrihet och pressfrihet. Israels regering bekräftar det som vi Israelkritiker alltid sagt. Israel är ingen demokrati (skulle inte vara det ens om man accepterade pressfrihet och yttrandefrihet). Och i sin iver att föröka reparera det som de ställt till med går också en del av de svenska sionisterna till makabra överdrifter.

Genom att diskussionen handlat om pressfrihet och demokrati kan man säga att de svenska sionisternas plan har slagit tillbaka mot dem själva och nu försöker man styra tillbaks diskussionen på antisemitism, som ju visat sig vara ett kluvet vapen att använda för sionisterna. Genom att påstå att en artikel som inte är antisemitisk är det så har man denna gång lyckats fästa uppmärksamheten på den tvivelaktiga demokratiska karaktären hos Israels nuvarande regering och på den icke-demokrati som Israel faktiskt är.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Motbilder, GPF,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, AB, GP1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jerker

  Jaha.
  Hade idéer om att åka till kibbutz 1978 – men så upptäckte jag landets konflikter och sätt att hantera sin historia och dåvarande situation.
  På den vägen är det.
  Nu är jag snart 50 år och det blir nog ingen kibbutz.
  Det är sorgligt att okunskap och politiskt rävspel ersätter humanism och positiv social kommunikation.
  Jag mötte en man i nordnorge för många år sedan som flytt undan sin 3-åriga värnplikt – han var bara en av alla som drabbats. Man vill liksom hoppas att det blir en radikal ändring till det bättre.

 • Marianne

  Du skriver ”Den första artikeln i Haaretz om Donald Boströms artikel i Aftonbladet om organhandel kom till på initiativ av svenska sionister. Dess kontaktade Haaretz och gjorde en delvis felaktig översättning och beskrivning av artikeln för Haaretz. Samtidigt uppmärksammade man den svenska ambassadören på artikeln.”

  Vilka rör det sig om konkret? Hur vet du detta??

 • Anders_S

  Marianne: Det står längst ner i Haaretz-artikeln. (Jag hade glömt länka, nu finns där en länk)

  Ingen av journalisterna på Haaretz kan svenska och de kan alltså inte läsa artikeln i Aftonbladet. Med Google-översättning blir artikeln obegriplig och felaktig. Initiativet måste alltså ha kommit från Sverige.

  Antisemitjägaren Jonathan Leman som kommenterat mitt inlägg tar inte heller avstånd från min historieskrivning.

 • Den ena av dem är Anna Ekström, den proisraeliska aktivist som senare skrivit på Newsmill utan att med ett ord låtsas om att det var hon som startade hela affären:

  http://newsmill.se/artikel/2009/08/20/frihet-att-fortala

  Den andre är Mikael Tossavainen, mannen bakom bloggen ”A Blog of Two Cities”. Båda två hänvisades till som källa av Jerusalem Post.

 • Anders_S

  Tossavainen är den som namnges av Haaretz.

 • Japp, sedan spädde Lena Posner_körösi ,med att kalla Boström för ”antisemit” i israeliska tidningar.

  Lite kul att se hur poppis Magnus Betnér är idag, när han driver med Boström, annat var det för ett år sedan…
  http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=101154

 • Lena Posener Körösi är en genuin pappskalle.

  ”Det här är genuin antisemitism, menar hon.”
  Citat från Dagen, denna vedervärdiga publikation.

  Då har hon fan aldrig stått emot en mobb med vansinniga naziskins.