Ingen kan veta om det var en sexfälla eller inte

Del 25 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

I alla fall ingen förutom de anmälande kvinnorna själv och nån eventuell US-amerikansk agent. När samordnaren för Wikileaks och för Julian Assange-besöket i Sverige, som också är bekant med kvinnorna som anmält, säger att det inte var en sexfälla så är det ungefär lika trovärdigt och användbart som när en mamma säger att ”nej det kan inte vara min son som gjort det, han är ju så snäll.

Nu anser jag att teorin om en sexfälla inte är speciellt trovärdig, att kvinnornas berättelser är mer trovärdiga och att det är osäkert om det hela kommer att leda till nåt åtal för våldtäkt. Men det sistnämnda återstår att se. Det är åklagaren som avgör om det ska bli åtal och det är domstolen som dömer i fallet. Intill domstolen har dömt kräver rättssäkerheten att Julian Assange betraktas som oskyldig.

Jag anser därmeot att det är mycket troligt att US-amerikansk underrättelsetjänst utnyttjat situationen och att många av de märkliga turerna kring anmälan och förundersökningen om våldtäkt beror på påtryckningar från bland annat US-amerikanskt håll. Om detta kan ingen utom de US-amerikanska agenter och de eventuella svenska dito som varit inblandade uttala sig med någon som helst säkerhet. Men med tanke på vad vi vet om US-amerikansk säkerhetstjänst så finner jag det inte för otroligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Smutskastningskampanj mot Julian Assange?Assangeaffären sätter en massa olika problem på agendan >>
Advertisements