Ilmar Reepalu och judiska församlingen i Malmö

Jag tycker inte Ilmar Reepalus påstående om att SD infiltrerat judiska församlingen i Malmö är så hemskt upprörande. Det var naturligtvis ett idiotiskt uttalande som inte har någon som helst verklighetsförankring. Han borde självklart aldrig ha sagt det.

Samtidigt måste man komma ihåg att de ledande Sverigedemokraterna Ted Ekeroth och Kent Ekeroth är judar, även om Kent Ekeroth hävdar att inte på något sätt är troende.  Så vitt jag vet har de två ingen kontakt med judiska församlingen i Malmö numera. De använder dock sin judiskhet för att legitimera sin rasistiska åsikter. Något som ju är ett uppenbart problem för alla judar i Sverige.

Reepalus uttalande kommer sig från att han trodde att det islamofobiska Wiesenthal-institutet, som också står för en politik av Sverigedemokratiskt snitt, var inbjudet till Sverige av judiska församlingen. Vid det aktuella mötet var bröderna Ekeroth närvarande.

Judiska Församlingen är dessutom med och sponsrar en organisation som står för precis samma sak som Sverigedemokraterna. Idén om en stat där etnicitet ska bestämma människors rättigheter i ett land. Nämligen Svensk Israel-information. En sionistisk och därmed rasistisk organisation.

Det är som upplagt för att man ska missförstå saker och ting. Det har Ilmar Reepalu uppenbarligen gjort. En politiker av hans kaliber ska inte göra såna tabbar helt enkelt. Men det är samtidigt uppenbart att han inte är antisemit.

Intressant?
Borgarmedia: GP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Om ni skriver en kommentar ska den handla om det jag skrivit om. Inte om hur ni ser på Abbas eller nåt annat. Jag har skrivit om Sverige, inte om Israel eller Palestina.

 • debattbultenibo

  Mycket bra bloggpost, man skulle önska att någon i riksmedia kunde reda ut frågan så föredömligt som du gör.

  • Tack så mycket. Jag fick god hjälp av Hampus Eckerman som skrev en bra kommentar på ett av mina tidigare inlägg om frågan.

 • Roland Karlsson

  Trams! Repelau såg några SD-anhängare på nått judiskt möte och drog fel slutsatser och pladdrade om det i media. Och i stället för att be om ursäkt och medge att han gjort ett misstag börjar han pladdra om otydlighet. Egentligen menade han vad han sa – men han borde sagt det lite mer inlindat. Eller nått.

  Och den judiska församlingen säger att de inte har något förtroende för Replau. Vem bryr sig.? Kanske har inte lokala handbollslaget det heller. Vem vet? För att inte tala om hans svågers hund.

  Och då åker S-ledningen ner och tar tag i saken. För det är alltid känsligt att uttala sig kritiskt om judar. Då riskerar man att få förintelsen slagen i huvudet – och då förlorar man minst 10% av rösterna. Inte bra.

  Man kan ju undra vad de leker de stora gossarna och töserna. Är detta seriöst?

 • Roland Karlsson

  Ursäkta att jag inte kunde stava till Reepalu.

  • Tangentbordsfel. Inget att bekymra sig för.

 • Pingback: Reepalu är en klant, Obamas sändebud än värre | Svensson()

 • Lina100

  Du begår ett stort fel när du kallar Simon Wiesenthal Center för islamofobiskt, än värre blir det när du påstår att de står för en politik av Sverigedemokratiskt snitt. Kontrollera vad SWC gör och har gjort så du har på fötter innan du fabricerar slutsatser i din blogg. Lätt att bara haspla ur sig saker som passar ens syften – om det överensstämmer med fakta är tydligen en helt annan historia. För övrigt samma ”teknik” som Reepalu använder.

  • Jag vet vad SWC gör och det är i grunden en islamofobisk och rasistisk organisation som stöttar den rasistiska staten Israel. En uppfattning jag delar med många judiska vänner och åsiktsfränder.

   • SavingRonStewart

    Ja, ytterst ”rasistisk” organisation. Så rasistisk att man hjälpt till och spårat upp nazistiska krigsförbrytare i Argentina så att de kunnat gripas. Usch!

 • Lina100

  @google-31e4df15d37d21be10706cd840f9c668:disqus Menar du att Reepalu skulle bättre lindat in att Judiska Församlingen i Malmö, JFM, är infiltrerade av SD? Dvs om jag ser dig gå på en filmvisning arrangerad av en invandrarförening (i det aktuella fallet Immigranternas Centralförbund) och dit kommer ett par nynazister – är slutsatsen att du är nynazist – eller iaf infilftrerad av nynazister – för att du var på samma filmvisning?!Vidare: Menar du att det inte spelar någon roll ifall JFM har eller inte har förtroende för Reepalu? Du skriver vem bryr sig. Om du hade hotats och misshandlats på gatorna i den stad du bor för att du heter Roland och den högste politikern i din stad hade tyckt att alla som heter Roland får skylla sig själva – man kan alltid byta namn – så hade jag tyckt att det är ett problem. Inte bara för alla som heter Roland men för alla invånare i den staden som har en folkvald som tycker det är OK att en grupp i hans stad attackeras utan anledning.

  • Roland Karlsson

    Vad du hittar på 🙂 Jag kan inte känna igen något i det du skriver. Läs om – läs rätt! Om frimärksklubben i Arboga säger att de inte har förtroende för Anders Borg eller om en judsik församling säger att de inte har förtroende för Reepalu – vem bryr sig? Det är liksom inte viktigt. Massor av människor saknar förtroende för någon politiker. Det är liksom ganska vanligt. Och att säga att XX infiltrerat YY betyder inte att YY är XX, vilket var din liknelse.