Kriminellt mc-gäng angrep familjefest

En familjefest med barn, kvinnor, män, äldre och yngre angreps i lördags kväll av en stor mängd maskerade personer med anknytning till ett kriminellt mc-gäng. Familjefesten i Smedby utanför Kalmar anordnades enligt polisen av en vanligt mc-klubb utan koppling till kriminella gäng och kriminella verksamheter. Klubben som ordnade festen som angreps ska vara Svineri MC.

Totalt är 17 personer anhållna misstänkta för grovt rån, grov misshandel och grov skadegörelse. Enligt obekräftade uppgifter ska de gripna tillhöra Hells Angels MC och deras supportorganisation Red & White Crew.

Anledningen till överfallet på Svineri MC är ännu så länge oklart, men spekulationer om att det kan ha med att Svineri MC inte vill betala för eller följa den så kallade Sverigemodellen. Om detta stämmer är det ytterst otrevligt. Hells Angels ska naturligtvis inte ha rätten att styra och bestämma över varenda mc-klubb i Sverige. Rykten om att Svineri MC skulle ha något med kända kriminella mc-gäng att göra är däremot med stor sannolikhet helt falska.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements