Gårdstensbostäder – allmännyttan som slumvärd

Jag har tidigare skrivit inlägg om slumvärdar som Newsec, Acta, Allokton, CenterplanBovista och andra. Det handlar om företag som missköter, i vissa fall grovt misskött, sina lägenheter. Det handlar om privata företag som vill gör snabba och stora profiter och som skiter i hyresgästen. Men tänkandet tycks även ha spritt sig till allmännyttan. Det kommunalt ägda Gårdstensbostäder missköter grovt lägenheter på Salviagatan i Gårdsten:

– Jag har aldrig sett något liknande. Detta är olägenheter för människors hälsa som måste åtgärdas omedelbart, säger miljöinspektören Yusra Moshtat.

Hon gjorde ett besök i går och konstaterade att det är mycket fukt i lägenheten på Salviagatan. Under en list i vardagsrummet hade svamp börjat växa och i sovrummet stack svamp ut ur väggen, ungefär lika stor som en hand.

På flera ställen är det buckligt i väggen. När svampen tränger sig igenom blir det sprickor. Sedan torkar svampen och faller av.

[…]

I lägenheten bor två vuxna och tre barn som är fem, åtta och tio år gamla. Redan när de flyttade in i lägenheten förra året var det fuktskador. Något som det kommunala bostadsbolaget Gårdstensbostäder lovade att åtgärda, enligt familjen. Det som hände var att en fuktmätning gjordes, inget mer.

[…]

Under sommaren, när familjen var på semester, regnade det in i lägenheten. I augusti gjordes den fasansfulla upptäckten. Svamp hade växt igenom väggen i barnens sovrum.

Pappan ringde återigen Gårdstensbostäder. Han fick då rådet att mejla svampbilderna, men ingen kom för att titta. Och svamparna bara fortsätter att växa ur väggarna.

[…]

– Hyresgästen har gjort flera felanmälningar. Det är extra tråkigt att fastighetsägaren inte tar problemen på allvar, säger Yusra Moshtat.

Beskedet hon fått hittills från bostadsbolaget är att det är problem med fukt och att det finns ett pågående arbete då det gäller lägenheten på Salviagatan.

Att lägenheten inte åtgärdats visar en otrolig nonchalans från Gårdstensbostäder sida. De vägra också kommentera det hela i GP. Återigen en otrolig nonchalans. Gårdstensbostäders nonchalans går ut över de människor som tvingas bo i lägenheter som utan tvekan är sanitära olägenheter.  Det verkar utan tvekan som om Gårdstensbostäder är en kommunal variant av slumvärd. Det hela är naturligtvis oacceptabelt och tar inte bolaget itu med problemen så måste nog politikerna i Göteborg ta itu med det problem som ledningen i Gårdstensbostäder tycks utgöra. För uppenbarligen sköts inte bolaget och dess verksamhet som det borde skötas.

En bidragande orsak till att bostadsföretag och fastighetsägare kan missköta sina fastigheter och bostäder är bostadsbristen. Den gör att folk tar vilken skitbostad som helst bara för att få tak överhuvudet. Bostadsbristen är resultatet av en misslyckad, eller rättare sagt helt obefintlig bostadspolitik vad den borgerliga regeringen anbelangar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Gårdstensbostäder – allmännyttan som slumvärd”

  1. Jag tycker att du har helt fel. /*påståenden om mig som kommentatorn inte kan veta ett skit om, borttaget*/ #AS Mycket har förändrats till det bättre sedan 80- 90-talet och Gårdstensbostäder har tillsamman med andra aktörer varit starkt pådrivande. Jag bor inte själv i hyreshusen men har insyn i Gårdstenbostäder. Vet att de arbetat mycket aktivt med att förbättra hela området vilket också gett resultat. Har aldrig sett ett miljonprogram som är så rent, välstädat och klotterfritt. Dessutom har arbetslösheten sjunkit och skolresultaten förbättrats i och med omdaningen av hela området. De problem som omnämns i artikeln har med en ombyggnation att göra och är förmodligen ett konstruktionsfel. /*påståenden om mig som inte har täckning i verkligheten eller inlägget, borttaget*/ #AS

Kommentarer inaktiverade.