Nya älvbrons namn

GP har ordnat en tävling om namnet på den nya bron över Göta älv som ska byggas. Den kommer sannolikt få ett namn som Hisingsbron, Göta älvbron, Gullbergsvassbron, Frihamnsbron eller så. Golden Glenn kommer den inte att få heta, knappast Gyllene Glenn heller, även om det vore lite kul. GP:s  tävling har sannolikt heller inte någon som helst betydelse.  Men jag tycker alla kan rösta på alternativet Golden Glenn. Det är ju i alla fall lite humor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • ihgl

    Vad motiverar ett så totalt sanslöst idiotiskt namn som Golden Glenn??? Vilken Glenn?? Vadå Glenn? Känner vi någon Glenn?? Har han grundat någon stad, eller? Eller har han  räddat mäsnskligheten från utplåmnande?? Vilken Kalle? Vilken Glenn?? Någort så jävla fult och omotiverat har väl aldrig hörts förut?? Snälla, förklara, vilken Glenn?? Och varför Glenn? Varför inte Ada eller Kal eller Susanne eller Britt-Marie eller vilket jävla annat namn som helst????? Om det nu måste vara ett personnamn – vilket bara är urbota dumt och totalt malplacerat..

    • Du kanske skulle kolla upp göteborgshumorn. Det anses att namnet Glenn bara finns i Göteborg. ATt använda namnet Glenn är alltså ett lokalpatriotiskt skämt och inget som någon tar på allvar. Så kallas exempelvis det största vindkraftverket för Big Glenn som en slags ordlek med Big Ben. Och då kan man väl kalla en bro för Golden Glenn som en ordlek med Golden Gate.