Dyrt sätt att göra usla apotek bättre

Apoteksprivatiseringen har förstört ett apotekssystem som var bra. Säkerheten för sjuka har blivit sämre, all medicin finns inte alltid att få tag på och det viktigaste för de privata bolagen är vinsten, inte de sjuka eller servicen.

Farmaciförbundet föreslår att man löser problemen som uppstått genom privatiseringen genom styrande lagar och olika regler. Problemet med det är att det kräver en kontrollapparat och utökad byråkrati. Sådant kostar. Ändå kommer mycket av det som man föreslår i inte att fungera i praktiken. Fusk och högre priser skulle bli det normala i syfte att upprätthålla de privata bolagens vinster. Det är en dyr lösning som ändå inte är en lösning. Vettigare och billigare vore att återförstatliga apoteken.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Dyrt sätt att göra usla apotek bättre”

Kommentarer inaktiverade.