Barnfarlig TV

I barnets hjärnaBoktips
I barnets hjärna
Hugo Lagercrantz
Bonnier Fakta

Barnfarlig TV

Överdrivet tevetittande och dataspelande gör inte bara barn feta, de får bokstavssjukdomar också (ADHD). Blir både oroliga och skolsvaga. Dessa senrön redovisar barnmedicinprofessorn Hugo Lagercrantz i denna Svensson-anpassade allmänbildningsbok, som är kort, initierad, lättläst och forskningsfrontaktuell.

Mera. Supande mödrar utför ”terroristattacker” mot barnets hjärna. Samma med rökande, snusande eller nikotintuggummande mammor – de kan ge barnen ADHD, viktminskning, missfall och plötslig spädbarnsdöd. Intressanta diskussioner även om abort, och vård eller inte av alltför skadade för tidigt födda barn. Bra om gen-miljö-interaktionen, fast lite luddigt motstridigt.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, VF, Forskning.se, LT, Knuff, Google, FK, FoF, DN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements