Miljardärerna

136 miljardärer finns det i Sverige enligt Veckans Affärer. Jag har en hel del invändningar mot hur listan görs. Det har jag skrivit om på annan plats. Det är dock ingen tvekan om att de som finns på listan är mycket rika. Problemet är de som inte finns på listan och om huruvida svenskar skrivna i utlandet borde vara med.

Av de 136 som finns med på listan tillhör hela 10 stycken familjen Persson (med efternamn som Persson, Bengtsson, Tham och Söderström) som ägare HM. 4 stycken tillhör familjen Kamprad, 7 familjen Rausing, 7 familjen Bonnier (inklusive Bertil Hult), 3 familjen Lundberg, 4 familjen Lundin, 3 familjen Kleberg, 4 familjen Douglas och 3 familjen Olsson.

Det finns 16 fastighetskungar på listan, däribland såna som Claesson, Bodin, Mörtstedt, Wallenstam, Akelius, Svensson, Ståhl och Selin. Det finns också ett antal IT-miljonärer med anknytning till företag som Skype, Axis, King.com, Mojang, och Spotify såväl som finanshajar och riskkapitalister som Björn Savén från IK Invest, Conni Jonsson från EQT, de Geer från Brunswick, Brummer från Brummer & Partners med flera.

Gamla finansfamiljer är också välrepresenterade, familjen Söderberg, Ax:son Johnson, Stenbeck, redan nämnda Bonnier och Møller (Ane Uggla).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements