Lexbase nerstängt efter hackerattacker

Den tveksamma databastjänsten Lexbase som tillhandahåller domar och identiteten på dömda och åtalade mot betalning har stängts ner på grund av säkerhetsproblem. Sajten har sen den lanserades utsatts för en mängd hackerattacker, allt fler eftersom, som lett till att uppgifter om dömda och hela domar har kommit ut och sprids okontrollerat på nätet.

Vad än värre är, kan uppgifter om kreditkort och Paypal-konton ha kommit ut eller riskera komma ut. Det sistnämnda har lett till att Bahnhof, som levererar servertjänster till och internetuppkopling för Lexbase, stängt ner sajten.

Läs mer:
I mitt bostadsområde finns sannolikt inte en enda dömd person
Nolltaxerare bakom Lexbase
Domar är offentliga – nu vill ett företag profitera på det

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Lexbase nerstängt efter hackerattacker”

Kommentarer inaktiverade.