DSM15 – svensk sjöfart möts på Donsö

DSM15Nästa vecka möts stora delar av den svenska sjöfartsnäringen på Donsö i Göteborgs skärgård. Donsö är är idag hemvist för en mycket stor del av Sveriges rederinäring och mötesplatsen är därför mycket logisk. Förutom rederier så deltar flera fiskeriföretag och en mängd tillverkare av utrustning för sjöfarten och fisket i Donsö Shipping Meet 2015 som träffen/mässan/mötet heter.

I mötet ingår också ett antal seminarier och bland talarna märks invigningstalaren Torbjörn Thörnqvist, ägare av ett av världens största oljehandelsbolag, Gunvor Group, samt infrastrukturminister Anna Johansson.

Donsörederier som deltar i DSM15 är BunkerTell, Ektank, Furetank, Kiltank, OljOla, Donsötank, Veritas, Älvtank, Sirius, SwediaTerntank och Vinga. Även Northern med  ursprung på Donsö men hemmahörande i Fiskebäck deltar liksom BRP i Önnered. Andra rederier som deltar är bland annat Tarbit, Stena, Wisby Tankers, Thunbolagen, Laurin Maritime, Marinvest, Pallas, Stenersen, Svitzer, Svenska Orient Linjen, Transatlantic, Uni-Tankers och Viking Line.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements