Bygga på Heden i Göteborg?

Min grundinställning är att Heden ska få förbli obebyggt för att användas till idrott och andra gemensamma aktiviteter. Men stora delar av Heden används inte till sådant idag utan till parkering, till i praktiken oanvända grusplaner som inte iordninggjorts för användning till idrott och liknande. Dessutom finns stora ytor med asfalt som tidigare var busstation, vars verksamhet ju i stort sett är flyttad till Södra Vägen.

Det finns därför som jag ser det stora ytor som kan bebyggas utan att evenemang som Gothia Cup på något sätt störs. Jag har dock inga synpunkter på hur höga husen kan byggas, men det skulle nog vara snyggare om bebyggelsen höll sig på samma skala som bebyggelsen runt Heden.

Även om jag numera kan tänka mig ett visst byggande på Heden (vilket jag helt avvisat tidigare) finner jag ingen anledning att gå så långt som Adam Cwejman i GP som vill bebygga hela Heden. Eller vara så hysteriskt positiv som Björn Siesjö är. Å andra sidan finner jag ingen anledning till de domedagsprofetior som sprids från många som inte vill bygga Heden alls, däribland Gothia Cup-generalen Dennis Andersson och Lasse Kronér.

Det förslag till bebyggelse som finns är att Heden ska bebyggas längs med Sten Sturegatan vilket jag finner märkligt. Vore det inte rimligare att bygga längs med Södra Vägen där det dessutom funnits bebyggelse tidigare. Att bebygga längs med Parkgatan i norr och ta bort parkeringsplatserna är däremot mer rimligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Bygga på Heden i Göteborg?”

Kommentarer inaktiverade.