De misstänkta naziterroristerna

De tre nazister, medlemmar i Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), som misstänks för terrordåden mot vänsterorganisationer och flyktingförläggningar i Göteborg är Viktor Melin (23-åringen), Anton Thulin (20-åringen) och Jimmy Jonasson (50-åringen). Viktor Melin är häktad och de andra två begärda häktade. Häktningsförhandling sker idag och de blir sannolikt häktade.

De tre är medlemmar i NMR:s grupp i Göteborg och är på olika sätt misstänkta för inblandning i två bombdåd och ett försök till bombdåd i Göteborg. Viktor Melin för en bomb mot Syndikalistiskt Forum den 12 november och inblandning i bomben mot flyktingförläggningen på Lilleby camping som hittades innan den exploderade. Jonasson är misstänkt för mordförsök genom en bomb mot en flyktingförläggning i Järnbrott i Göteborg och inblandning i de båda andra brotten. Thulin är bara misstänkt för inblandning i bomben på Lilleby camping. De tre bomberna har haft samma konstruktion med tidsinställning. Brotten utreds av Säpo.

Eventuellt är de också skyldiga till bombdåd på andra platser, såsom en sprängning i Jönköping den 9 december mot Kulturhuset i Jönköping där en del vänsterorganisationer har sina lokaler och möten.  Det är belagt att NMR-medlemmar från Göteborg befann sig i Jönköping den helgen. Säpo har också tagit över denna brottsutredning.

Läs också:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “De misstänkta naziterroristerna”

Kommentarer inaktiverade.