Gamlestadsmordet var ett samarbete mellan två kriminella nätverk

Av allt att döma var mordet i Gamlestaden den 3 maj 2020 ett samarbete mellan kriminella från två olika grupperingar. Två grupperingar som länge haft kopplingar till varandra. Det rör sig om en gruppering med koppling till Biskopsgården, den så kallade A-falangen eller Jobe-falangen och den så kallade M-falangen eller Vermahmood-falangen med koppling till Tynnered. Den mördade tillhörde den så kallade B-falangen, även kallad Kastrati-falangen.

Häktade för inblandning i mordet är 15 personer som i huvudsak tillhör Jobe-falangen. Dessutom är en 29-åring misstänkt för inblandning, Han dömdes nyligen för narkotikabrott ihop med ett par andra personer som också kan kopplas till mordet i Gamlestaden.

Två av de häktade är nära släktingar till Eddie Jobe som anses vara den ledande personen i Jobe-falangen, En av de häktade är en restaurangägare som nyligen dömdes för grovt narkotikabrott ihop med ovan nämnde 29-åring. Dessutom är en 22-åring som tillhör Jobe-falangen som tidigare varit misstänkt för mordet i Guldheden 2018 men frikänts i både tingsrätt och hovrätt en av de häktade. Några av de 11 andra häktade tillhör förmodligen också Vermahmood-falangen även om de flesta sannolikt tillhör Jobe-falangen.

Flera av de mordmisstänkta misstänks också ha förberett mord på en bror till den mördade mannen och två kusiner till dem. Bland de misstänkta för detta finns Eddie Jobes två bröder som alltså är misstänkta för förberedelse till mord och stämpling till mord (att ha beställt mord).

En del av bevisningen mort de misstänkta i mordärendet kommer från den franska polisens avlyssning av det krypterade kommunikationsnätverket encrochat.

Mordutredningen kring mordet i Gamlestaden är en av de största gängkopplade mordutredningarna i Sverige och kan vad antalet misstänkta gäller jämföras med dubbelmordet i Södertälje där ett stort antal personer med koppling till det så kallade Södertäljenätverket dömdes.

Läs mer:

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!