Idiotiskt och meningslöst FN-beslut

Beslutet i FN:s säkerhetsråd om att jaga pirater både till sjöss och på land är ungefär lika verkningsfullt som USA:s krig mot terrorn. Dvs inte alls. För att få bort piratverksamhet måste orsakerna till den tas bort. Dvs krig och fattigdom som västerlandet skapat i bland annat Somalia. För det är först när man åtgärdar ett problem vid roten som man verkligen löser det. Mer soldater, vapen, krig och terror (för att jaga terrorister eller pirater!) förvärrar snarare läget än förbättrar det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Verba non acta « Traditio et renovatio()

  • Snarast är beslutet enbart ett sätt att försöka hålla kriget mot Somalierna i gång.

  • Anders Karlsson

    Anders Svensson har helt rätt. FN-beslutet är bara ett sätt att ge Somalia en än starkare dos av den döbelnsmedicin som skapat ett än värre lidande i det så hårt prövade landet. Det grundläggande problemet är Etiopiens ockupation, understödd av amerikanska bombningar som förvärrat fattigdomen och framkallat den rådande flyktingkatastrofen