Den mexikanska influensan inget problem

Det jag hävdat hela tiden, att den nya influensan från Mexico inte utgjorde och inte utgör något större hot för oss invånare i Sverige bekräftas nu i den media som gjort allt för att försöka piska upp en hotstämning. Influensan anses inte ens utgöra ett allvarligare hot i Mexico längre. Facit av det hela är miljoner ”panik”-artikalr i media världen runt och färre döda än i en normal influensaepidemi.

Man undrar faktiskt lite om anledningen till att media är så okritiska och så snabba att slå på stora ”hotbilds”-trumman. Kanske vill de att vi ska oroa oss för en obefintlig influensaepidemi istället för en i allra högsta grad närvarande ekonomisk kris. En ekonomisk kris som i motsats till influensan har avsevärda konsekvenser för vanliga människor i Sverige.

Intressant?
Borgarmedia: DN, EX1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements