Vad spelar det för roll?

Vad spelar det egentligen för roll att den andre dödade i Stora Höga dödades av sina kompisars skott snarare än skott från den de kommit dit för att avrätta. Ingen alls. Det är väl likförbannat två människor som blivit skjutna i samband med ett gangstermord. I samband med en intern uppgörelse inom Hells Angels-sfären, närmare bestämt Red & White Crew.

Gangsteruppgörelser skördar regelbudnet liv i Göteborg och det kan tyckas ganska oproblematiskt. De dödar ju bara varandra. Men en likgiltig attityd till detta medför en större acceptans till mord och våld överhuvudtaget. Därför ska man inte ha det. Morden i Stora Höga utanför Stenungsund är och förblir något oacceptabelt. Det är inget vi ska acceptera. För förr eller senare kommer gangstergängens våld att också drabba oskyldiga, vanliga Svenssons. Därför måste gangstergängen och deras inflytande samt rekrytering bekämpas.

Det gör man genom samma åtgärder som på sikt också får stopp för ungdomsoroligheterna i Göteborg. Sociala satsningar och fler jobb. Med sociala satsningar menar jag mer pengar till förskola, skola och fritidsverksamhet. Stopp för alla nedskärningar och istället mer satsningar på barn och ungdomar. Detta kräver förmodligen en annan regering med en helt annan politik. Det är visserligen bra att kommunerna får extra pengar, men det räcker knappast för de behov som finns. Och så länge regeringen för en politik som inte ger några nya jobb så är det ändå kört.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Göinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Från Konfliktportalen.se: Jinge skriver Berglin och Svininfluensan, L. O. Kristoffer Ejnermark skriver Pat Buchanan och Adolf Hitler – konservatismens skuld, eiz skriver SMI, Smittskyddsinstitutet, Johan Frick skriver En andra lägesbeskrivning

Advertisements