Sprutbyte stoppar inte drogbruk men det räddar liv

Moderaternas generella människofientlighet och antihumanism visar sig i en mängd olika frågor och i en mängd bisarra ståndpunkter. Det senaste är att man är mot sprutbyten för narkomaner därför att det inte minskar drogbruket. Så för att det inte minskar drogbruket så vill alltså moderaterna att människor ska bli smittade med HIV och gulsot, och att människor ska dö i onödan. Det är både bisarrt och omänskligt att på detta sätt nonchalera människors lidande.

Dessutom är det också ett ofattbart och människoföraktande hyckleri. För genom den politik för ökade klyftor i samhället som bär moderaternas signum är en politik som samtidigt innebär fler missbrukare. Ett ojämlikare samhälle skapar nämligen ökade problem med droger, missbruk och hälsa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Ideologi ersätts med rädsla och aversion | Sagor från livbåten()

  • Bengt

    ”Sprutbyte” räddar inte några liv utan ger istället legitimitet åt missbruket! Uppmuntrar, underlättar och sänder ut helt fel signaler om vad som är rätt eller fel i samhället. Dessutom är det, likt att inte ställa några krav i skolan alltid de som skulle ha mest nytta av dem som drabbas hårdast av denna likgiltighet och slapphet

    • Anders_S

      Bengt. JO det räddar liv. Det visar statistisk klart. Dödligheten bland narkomaner är högre i länder utan sprutbytesprogram och metadonrpogram. Vidare så äs Sverige ett av få länder i västeuropa där narkotikabruket inte minskat (nu har Sverige iofs mindre narkotikabruk än i de flesta länder). Jag är för en fortsatt restriktiv narkotikapolitik, men för sprutbyten och metadonprogram.