Skit i flerpassage-rabatt – inför trängselskatt snabbt

Eftersom det tydligen krävs en lagändring för att ett trängselavgiftssystem ska kunna ha rabatter för bilar med flera passager per dag föreslår jag helt enkelt att politikerna i Göteborg skiter i den biten och tar bort den ur förslaget. Detta för att trängsleavgifterna ska kunna införas så nabbt som möjligt. Det finns visserligen bättre sätt att minska bilismen som dessutom ger mer pengar till samhället och ingen ny byråkrati, utan snarare mindre. Det är att ta bort reseavdraget. Men eftersom detta inte är politiskt möjligt idag så är jag för att trängselavgifter införs i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Albert Svensson

    Koppla ihop avskaffandet av reseavdraget med en skattesänkning på bensin så kanske det blir politiskt möjligt. Glesbygdsbor och innerstadsbor vinner, bilpendlare i storstädernas villaförorter förlorar.

    • Anders_S

      Albert: Jovisst bör man göra så. Betongens förortsinvånare vinner också då dessa inte pendlar med bil.

  • Pingback: Tweets that mention Skit i flerpassagerarrabatt | Svensson -- Topsy.com()

  • Bilpendlare kan bli kommunaltrafikpendlare. Det är det som är poängen, det ska inte vara enkelt eller billigt att bilpendla.