Det spelar ingen roll vad Gardell säger

Renault bestämmer i AB Volvo ändå. Sitter man på 20,5% av aktierna och den näst största ägaren SHB/Industrivärden sitter på 12,2% kan man som huvudägare faktiskt totalt skita i vad en ännu mindre aktieägare säger, Christer Gardell och hans bolag Cevian har nämligen bara 5,3% av rösterna i Volvo. Så nåt allvarligt bråk lär det inte bli på den odemokratiska förrättning som heter bolagsstämma.

Anledningen till Gardells upprördhet (?) är rykten om att Renault och Daimler (Mercedes) har för avsikt att samarbeta på personbilssidan. Det är ännu så länge bara rykten, mne kan var sant och som sagt var, det spelar i det hänseendet ingen som helst roll vad Christer Gardell säger. Han har inget inflytande i Volvo och abolsut inget inflytande i Daimler eller Renault. Att ett samarbete mellan Renualt och Daimler kan vara problematiskt beror på att Daimler och Volvo är de främsta konkurrenterna när det gäller tunga lastbilar.

Men Christer Gardell har ingen möjlighet att påverka det så når storbråk lär det inte bli oavsett vad SVD tycker i frågan. Och samtidigt har Volvo en del mer reella problem.

Intressant?
I media: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements