Datalagringslagen uppskjuten

Genomförandet av den odemokratiska och omdiskuterade datalagringslagen har skjutits upp ett år på grund av vänsterpartiet, miljöpartiet och sverigedemokraternas agerande i riksdagen. Detta nederlag för regeringen Reinfeldt var bara ett av två nederlag under gårdagen. Det andra nederlaget var att oppositionen stoppade vidare utförsäljning av gemensamt ägda företag och tillgångar.  Det senare beslutet innebär säkerligen också att den moderatledda regeringen kan få problem att finansiera en del av sina subventioner till de rika.

Det är onekligen bra att datalagringen förhindras ytterligare ett tag, men lagen bor också begravas för gott. Den typen av övervakning av alla människor i ett land är inte förenligt med en modern demokrati. Datalagringslagen är också resultatet av ett direktiv från det allt annat än demokratiska EU.

Intressant?
Bloggat: Falkvinge, Farmor Gun, Peter Andersson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements