Muller och märkliga kinesiska bolag ingen räddning för Saab

Bilföretaget i Trollhättan producerar inga bilar. Helt enkelt för att Victor Muller och Vladimir Antonov (som lånade Muller pengarna och är en av de större ägarna i det företag i Holland, Spyker, som äger Saab) inte har haft bilproduktion som syfte med sitt intresse för Saab. Istället har intresset var att fiffla till sig lån, lura andra på pengar och eventuellt att tvätta svarta pengar vita. Att Muller i slutändan lurar (om han nu gör det, de kanske också fått långa pengar från Antonov) in några mindre kinesiska bilföretag i soppan förändrar därvidlag inte nånting. Muller har aldrig investerat i Saab för att producera bilar. Företaget är dödsdömt om det nu ser ut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements