Misslyckad arbetslinje leder till Norgeflytt

Det centrala i moderaternas och regeringens politik lär vara det som de kallar arbetslinjen.  I verkligheten betyder detta ord att om du vill kunna leva så får du inte vara sjuk eller arbetslös och vill du arbeta får du flytta till Norge, Danmark, London eller New York för några arbeten finns det inte i Sverige. I alla fall inga arbeten som arbetslösa tycks kunna få. Om det inte är jobb som subventioneras med skattepengar, för den typen av företag, som inte har några riktiga anställda utan bara anställda vars lön helt eller delvis betalas av staten tycks bli allt vanligare. Jobb utan trygghet. Månne är det detta som moderaterna och andra partier menar med entreprenörskap och företagaranda.

Att lönerna, a-kassan och sjukersättningen dessutom tycks vara bättre på andra sidan kölen eller på andra sidan Öresund gör ju det inte svårare att flytta heller. Utflyttningen till Norge är sannolikt det som räddar den svenska arbetslöshetsstatistiken och som håller arbetslösheten på en lägre nivå än i de verkliga europeiska krisländerna. Kanske också en del av det som gör att Sveriges ekonomi är förhållandevis bra och att landet på ytan inte drabbats så hårt av finanskrisen. Det är i alla fall sannolikt inte regeringens förtjänst i alla fall.

Intressant?
Bloggat: Högberg, Röda Berget, Moberg, Johannes,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

3 svar på “Misslyckad arbetslinje leder till Norgeflytt”

Kommentarer är stängda.