Ökad andrahandsuthyrning ger ökad bostadsbrist och ökade hyror

Bristen på bostäder och vad som i praktiken är marknadshyror på andrahandsuthyrningsmarknaden kommer att sannolikt att leda till kraftigt ökade andrahandshyror. I själva verket är det redan så, trots att det är olagligt att hyra ut till överpriser. Den 1 februari ska detta idag olagliga beteende legaliseras i samband med att andrahandsuthyrning av bostadsrätter ska bli lättare. Sannolikt innebär det ytterligare ökade andrahandshyror.

Vi kommer troligen också  att få se en utveckling där spekulanter köper på sig många bostadsrätter för att sen hyra ut dem dyrt i andra hand. Resultatet blir kraftigt ökade boendekostnader, resultatet blir att folk med låga inkomster får det ännu svårare att få bostad, resultatet blir ökad bostadsbrist. Inte minskad som fastighetsägare påstår.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements