Hjärnan och tanken

Boknytt
Kognitiv neurovetenskap
Lars Nyberg
Studentlitteratur
ISBN: 9789144051550

Hjärnan och tanken

Hur hjärnan formar tanken är spännande saker. Det vill säga ”Studier av sambandet mellan hjärnaktivitet och mentala processer”. Det är ämnet för korta läroboken ”Kognitiv neurovetenskap” som för en bred publik vill presentera detta sprillans nya forskningsområde. Ett ämne som möjliggjorts först sedan man med modern teknologi lärt sig att ”se” själva tänkandet.

Delvis fungerar boken som en populärvetenskaplig introduktion till den tänkande och kännande hjärnan. Men ofta är boken så torrt faktaspäckad med nya termer att den blir övertung. Avsnittet om emotioner, socialitet och identitet fann jag intressantast.

Hans Norebrink

Läs mer: Google, Wallenbergstiftelsen, FoF, DN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements