Mördare återfaller sällan – livstidsstraff meningslöst

Beatrice Ask fortsätter med sina okunniga och meningslösa förslag vad det gäller straff för brott. Människor dömda för mord återfaller sällan i brott. Om de gör det så handlar det nästan alltid om mindre och oförargliga brott.

De flesta mord begångna i Sverige begås av alkoholpåverkade personer, ofta missbrukare som mördar sin likaledes berusade kompis, ofta en missbrukare det också, med kniv. Med brödkniven i köket oftast. Det handlar inte om några farliga människor. Annat än för sin likaledes missbrukande kompisar.

Långt straff har ingen som helst brottsförebyggande effekt i deras fall. Förhindrar inga mord i framtiden. Minskar inte antalet mord och betyder inget för de dömda. Däremot blir många livstidsstraff onödigt dyrt för samhället. Beatrice Ask bör slänga sitt förslag i soptunnan.

Det finns två typer av mördare som begår nya mord, psykiskt sjuka samt yrkesbrottslingar med anknytning till kriminella nätverk och gäng. Dessa får redan idag hårda och långa straff som vi kan se av domarna mot Södertäljenätverket. Asks förslag behövs inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pål Börje

  Om man ska tro dig och Herr GW Persson, så är det så att de som blir dömda normalt sedan håller sig i skinnet. Herr Persson påstår dessutom att flertalet händer i hemmet en fredag efter kl 8 på kvällen och en eller annan s.k. grogg inmundigats. M.a.o. i förvirrat (berusat) tillstånd sker det. De som nu är förvirrade av andra anledningar bör förvaras på rättspsyket. Där kan vården i värsta fall vara till dödagar.

  Vad kan man då säga om Fredagsmördarna – som pressen så populistiskt skulle kunna kalla dom för. Ja flertalet ångrar bittert vad de gjort. Kan tycket att vården (kriminalvården) nu skall få chansen att göra sitt jobb som de ska göra och återrehabilitera dessa och så snabbt som det går få en de i samhället igen.
  Men som sagt – det kostar pengar – troligen i slutändan billigare än att låsa in och kasta bort nyckeln som Fru Ask föreslår.
  Kan inte tycka att ett straff skall vara till dödagar, för i så fall kon vi lika bar återinföra dödsstraffet och nacka de dj-a så fort det trampar över linjen.

  • Du och jag och Persson tycks var helt överens. Fast det är dyrare att ha folk på¨fängelse än att rehabilitera dem eller bara släppa ut dem. Fängelser är oerhört dyra inrättningar att driva.

   • Pål Börje

    Ja – det bord heta Kriminal(du skojar)vården. Är närstående till en nästan fredagsmördare och kände både offret som gärningsmannen.
    Kort – 12 års misshandel var orsaken till händelsen.
    Om nu ”kniven” tagit lite mer åt en eller andra hållet, så kanske en av artärerna blivit kapad.
    TIPS! Mucka inte bråk med någon som håller på att skära upp middagssteken.
    Livstid straff för 12 år misshandel är det som vi nu pratar om. Jag kan faktiskt inte på något sätt försvara ”Ädelträdets” inställning. (Enligt Wikipedia är ask ett ädelträd.)