Umeå: Protest mot Volvos planer på jobbflytt

Fredag 13 septembe kl 15.30 – 16.30 arrangerar metallklubben på Volvos fabrik i Umeå ett torgmöte på Rådhustorget. En manifestation för kampen om att behålla hyttmonteringen och industrijobben i Norrland. 

Vi ska höras

Opinion handlar om att påverka ett kommande beslut. Tystnad och passivitet kommer att uppfattas som om vi inte bryr oss. Men vi bryr oss! Inte minst därför att vi har något som är värt att försvara och ta kamp för. Hyttmonteringen är en väl fungerande verksamhet och har alltid funnits med som en viktig kugge i hyttfabriken.

Vi kan och ska vara stolta för det arbete vi gör. Vi kan omöjligt se att Volvo kan göra några snabba besparingar genom att flytta monteringen. Men inte ens en liten besparing är värd att göra 500 arbetare och tjänstemän överflödiga och arbetslösa.

Alla berörs

Kampen för monteringsjobben berör alla på fabriken på ett eller annat sätt. Skulle 500 jobb försvinna kommer en intern omflyttningskarusell av stora mått starta. Det blir omplaceringar, upplärningar, nya gruppbildningar, skiftomställningar, kvalitetsproblem etc. Men framförallt handlar det om att agera i solidaritet med dem som drabbas oavsett om arbetsgivaren heter Volvo eller Lernia.

Allt stöd är viktigt

Klubben har kontaktat LO-ordföranden, Metallordförande, Stefan Löfvén och Jonas Sjöstedt och uppmanat dem att komma för att visa solidaritet och beskriva hur de ser på kampen för industrin i Norrland. Alla kan säkert inte komma, men dom jobbar på det. Vi har också tagit kontakt med politiker och fackliga på regional och lokal nivå. Vi kontaktar andra klubbar och arbetsplatser. Vi kommer att uppmana allmänheten att delta.

DU behövs på torget!

Det går inte nog att understryka hur viktigt det är att vi blir många. Volvo-Fredag 13 september arrangerar metallklubben ett torgmöte på Rådhustorget. Det ska bli en manifestation för kampen om att behålla hyttmonteringen och industrijobben i Norrland. Ingen fråga är viktigare.

Alla måste vara med!anställda med familjer måste fylla torget. I princip alla arbetare har slutat arbetsveckan. Många tjänstemän kan flexa. Visst kan det vara obekvämt att middagen blir en timme försenad, eller att man måste stanna kvar några timmar i stan. Men med tanke på vad det handlar om är denna ”uppoffring” liten.

Ska höras långt

Ambitionen är våra krav tillsammans med en mäktig viljeyttring från mötet, uppbackat av medlemmar och allmänhet, ska höras ut över hela landet, rapporteras i tidningar, radio och TV och nå ända in i Volvos styrelserum.

Metallklubben Volvo Umeå

Intressant?
Mer: VK, Folkbladet,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements