Åtal mot person i Axel Johnson-gruppen

Idag, den 11 februari, väcker Ekobrottsmyndigheten åtal mot en person som tidigare arbetat i Axel Johnson-gruppen. Personen har suttit häktad sen maj 2013 för misstankar om trolöshet mot huvudman alternativt grov förskingring. Skälet till häktningen var att det förelåg risk för undanröjande av bevis.

– Det här är en omfattande utredning, främst på grund av de betalningsströmmar som vi har granskat. Det är åtta bolag inom Axel Johnson-gruppen och över 700 miljoner i de betalningsströmmar som våra utredare gått igenom, berättar Ingela Ohlén, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Det misstänkta brottsupplägget är att personen i fråga ska ha använt sig av åtta olika bolag inom Axel Johnson-gruppen för att olovligen låna ut närmare 700 miljoner kronor till ett bolag där han själv har intressen och sitter som företrädare.

Anmälan inkom till Ekobrottsmyndigheten från Axel Johnson-gruppen den 21 februari förra året. Idag lämnades stämningsansökan in till Stockholms tingsrätt. Datum för rättegång är inte fastställt utan kommer meddelas av Stockholms tingsrätt.

Svensson/Ekobrottsmyndigheten

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements