Sverige åt svenskarna

Sverige åt svenskarnaHur är det möjligt att toleransen i Sverige mot flyktingar och invandrare ökat de senaste två decennierna, samtidigt som främlingsfientliga politiska krafter vuxit sig starkare? Och hur ska vi förstå den populistiska nationalismens återkomst i Sverige och övriga Europa

Sverige åt svenskarna bygger på 20 års forskning kring svenskarnas attityder, och ifrågasätter en rad av våra föreställningar om invandrare och främlingsfientlighet. De nationalkonservativa partierna är bara ett symptom på ett större problem. Hotet mot demokratin består i att det politiska samtalet inte längre vårdas.

Boken är skriven av Marie Demker som är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. I sin forskning har hon främst intresserat sig för partier, ideologier och skiljelinjer i europeisk politik. Hon har under många år analyserat opinionsbildning kring migration och nationalism. Demker har publicerat femton böcker samt ett stort antal vetenskapliga artiklar och forskningsrapporter.

Intressant?
Mer: BT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements