Idéburen välfärd? Bara Vänsterpartiet är för

Med idéburen välfärd menar tre debattörer i en debattartikel i DN välfärdsverksamhet som driv av privata aktörer utan vinstintresse. I verkligheten finns inte nåt hinder för att offentligt drivna välfärdsverksamheter också är idéburna.

De tre debattörerna är Lars Bryntesson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Sigtuna, Lars Pettersson, generalsekreterare i Famna, Riksorganisationen för idéburen vård och omsorg och Anders Wijkman, ordförande i Upphandlingsutredningen.

De lägger fram ett antal förslag om hur regler och sådant i det nuvarande icke-fungerande systemet kring välfärden ska ändras. Det är inget större feI på förslagen och jag tycker de borde genomföras. I verkligheten kommer dock deras förslag inte att ändra nåt alls. Enda möjligheten att ge idéburen välfärd en vettig chans är att förbjuda vinstdriven välfärd. Det finns ett större parti som har denna uppfattning. Vänsterpartiet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements