Mer geologi och nya mineral lyfter Minecraft

I en ny version av Minecraft med ”verklighetstrogen” geologi och nya material som titan och wolfram blir det möjligt att bygga hjärtstartare, jetpack och – monsterdetektorer! Det är Sveriges geologiska undersökning, SGU, som tagit fram modden ”BetterGeo” för att dels ge en bättre spelupplevelse, dels sprida intresset för geologi.

Äventyrsspelet Minecraft, byggt på geologi, spelas av människor i alla åldrar och har sålts i över 54 miljoner exemplar världen över. Spelet handlar om att hitta fyndigheter för att kunna tillverka verktyg, bostäder och vapen för att kunna utforska Minecraftvärlden och klara sig mot monster och andra farligheter.

I den ursprungliga versionen finns ett olika metaller som guld, järn och koppar slumpvis utplacerade. I nya modden BetterGeo påträffas metallerna istället i sina ”riktiga” bergarter, vilket innebär att den som skaffar grundläggande geologiska kunskaper snabbt får stora fördelar.

– Som spelare blir man ännu mer skattjägare och utforskare när man inser att man för att hitta diamanter först måste leta upp bergarten kimberlit, och att guld kan gömma sig både kvartsgångar och flodbäddar, berättar Josephine Biro, SGU.

Dessutom introduceras en rad nya material, som till exempel titan, aluminium, wolfram, litium och sällsynta jordartsmetaller. De kan användas till att bygga ny spännande utrustning som litiumbatterier, jet packs, hjärtstartare och monstervarnare!

Betaversionen av BetterGeo släpptes den 7 maj. Den finns på SGU:s hemsida för nedladdning.

Svensson/SGU

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements