Almedalen – ointressant politiskt jippo

Politiker, höjdare, journalister och lobbyister hänger i Visby under en vecka varje år. Almedalsveckan. Ett kommersialiserat jippo för landets elit och deras rövslickare. Helt ointressant för en vanlig hederlig svensk. De flesta har inte ens råd att åka dit. Lång tåg eller bussresa, dyr och lång båtresa samt dyra hotellrum. Helt enkelt inget för en vanlig svensk.

Almedalsveckan är ett jippo som är en del av Sveriges avdemokratisering ihop med privatiserade, individualistiska och kommersialiserade valkampanjer. De flesta människor i Sverige har ingen möjlighet att påverka nånting som sägs i Almedalen och de flesta människor är rätt ointresserade. Det är politik för eliten och deras närmaste. Inte politik för folket. Därför att Almedalen har mycket lite med vår verklighet att göra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements