Hjällbo: Det handlar inte om en gängkonflikt och inte heller om klankultur

Det handlar om att det finns ett kriminellt nätverk i Hammarkullen och Hjällbo med bas i delar av släkten Ali Khan. De trakasserar, hotar och utpressar folk. Väldigt ofta folk från den egna befolkningsgruppen, mhallami eller mardelli, mer sällan svenskar för det vågar de inte riktigt. De är obehagliga, otrevliga, hotfulla och våldsamma.

Vad som tycks ha hänt är troligen att en familj av företagare i Hjällbo och deras släktingar tröttnat på Ali Khans gangsterfasoner och reagerat genom att försvara sig mot en yngre förmåga. Den familj och deras släktingar som reagerat råkar tillhöra samma folkgrupp som Ali Khan men har ingen koppling till kriminella nätverk eller gangstergäng. Däremot kan de var släkt med Ali Khan på olika sätt. De har däremot försvarat sig mot ett kriminellt nätverk. Resultatet blev att Ali Khans ställde till med ett upplopp och gav sig på folk i Hjällbo däribland flera ur den familj som tröttnat på gangsterfasonerna från Ali Khans.

Det handlar om folk som tröttnat på familjen Ali Khan, om folk som polisen och samhället inte brytt sig om att hjälpa eller ens skydda från Ali Khans utpressning, våld och hot. Det handlar om några familjer och släkter som till slut reagerade på familjen Ali Khans terror. Att de tillhör samma folkgrupp och att de är en eller ett par stora släkter, Simmo och Abdulfattah, innebär inte på något sätt att de är kopplade till kriminalitet. Nu fick dessa oskyldiga personer betala (den mördade mannen var lastbilschaufför) för att samhället och polisen inte skött sitt uppdrag vad det gäller de kriminella i släkten Ali Khan. En man blev dödad och flera andra skottskadade. Mitt på ljusa dagen och trots att polisen fanns på plats.

Det handlar alltså inte om nån gängkonflikt, eller nån klankultur. Media och polis hittar på och far med osanningar. Släktkonflikt är det ju möjligt att kalla det, men framförallt handlar det nog om människor som tröttnat på släkten Ali Khans översittarfasoner.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!