Poddar och facebook är värdelösa för att sprida budskap

Sprids politiska budskap via facebook når de i stort sett bara redan frälsta. Det är ett helt värdelöst sätt att sprida politiska budskap. Om det ska vara nån vits med att sprida politiska budskap så måste ju budskapet nå nya personer. Det gör inte budskap som sprids via facebook. Filmer som enbart visas via Facebook-kanaler är ännu mer värdelösa. Filmer på facebook går inte att infoga i webbsajter och kan alltså inte spridas vidare annat än inne på facebook till redan frälsta.

De problem som finns med facebook finns även för poddar. De går inte att sprida vidare genom att inkludera dem på webbsajter. Men det är dessutom ännu värre. För att hitta en podd måste en person hitta en länk till en podd eller känna till webbadressen till en sida som innehåller en länk. Facebooksidor går att hitta via Googlesökningar men de har låg Google-rank. Filmer på facebook brukar inte dyka upp alls, bilder bara ibland. Poddar går inte att hitta alls om det inte finns artiklar om dem.

Youtube

För den som vill ha stor spridning för budskap via film eller ljud så är Youtube det överlägsna sättet. Youtube-filmer får en mycket större spridning än facebook-filmer. De kan inkluderas i webbsajter och sidor för att få en större spridning. Dessutom går de då att hitta vid Google-sökningar. Den som vill ha spridning för sin politik vi film och ljud till andra än de redan frälsta ska använda sig av Youtube. Inte av poddar och facebook.

Vidare bör vänstertidningar och vänsterskribenter tillåta återpublicering av artiklar på andra vänsterwebbsajter på det sätt som jag tillåter för de artiklar jag själv skriver. Jag har också utverkat tillstånd från flera andra skribenter om att återpublicera deras artiklar samt återpublicerar sådant som publicerats med licens från Creative Commons (CC-BY). Vänstermedia på nätet borde publicera det mesta med sådan licens för att öka spridningen av det politiska budskapet.

Twitter är helt värdelöst när det gäller att nå vanligt folk med politiska budskap. Det används bara av journalister, opinionsbildare, lobbyister och aktiva politiker. Vill man nå någon inom kultureliten är Twitter bra men inte på något som helst annat sätt.

Vänsterpartiet

Vänsterpartiets användning av media på internet är i stort sett totalt värdelös. Partiet gör filmer som sprid på facebook. Ingen förutom andra partimedlemmar och redan frälsta ser dem. Vänsterpartiet använder sig av poddar som ingen lyssnar på (alla lyssnarsiffror för poddar är båg, totalt överdrivna).

Dessutom använder de sig bland annat av TT för att sprida pressmeddelanden. Det är helt värdelöst då TT har en ovana att ge ett skumraskbolag uppdrag att driva in pengar från alla bloggare och småtidningar som återpublicerar deras fria pressmeddelanden med bilder. Även Flamman (tidning med koppling till Vänsterpartiet) använder sig av TT vilket gör att bloggare krävs på stora pengar om de återpublicerar bilder eller ibland även texter från Flamman.

MyNewsdesk är betydligt bättre än TT för att ge spridning av ett politiskt budskap. Möjligen kan det vara sämre för spridning av nyheter till gammelmedia men då borde Vänsterpartiet i så fall publicera alla nyheter via både MyNewsdesk och TT. Det möjliggör en större spridning på webbsajter och via olika typer av sociala medier.

Dadgostar

Det är dessutom fruktansvärt ointressant och dessutom heldåligt att 90% av alla pressmeddelanden från Vänsterpartiet tycks handla om Dadgostar och följas av en bild på henne. Vi som driver bloggar och små sajter kan inte publicera bilder på Dadgostar och artiklar om vad hon sagt i vart och vartannat inlägg.

Det är möjligt att det fungera med gammelmedia men de väljare Vänsterpartiet vill nå (fattiga i förorter och på landsbygden) läser inte gammelmedia. De läser sannolikt inte heller de flesta sociala medier men troligen gör de sökningar på internet. Det krävs sannolikt helt andra grepp för att nå dem.

Vänsterpartiet begränsar genom sitt agerande spridningen av det politiska budskapet.

Läs mer om sociala medier:

PS. 2021-09-20. Nu har jag lyckats hitta Vänsterpartiets Youtube. En kanal med 3600 följare. Men med väldigt lite material. De borde lägga ut nyheter varje dag och inte bara tal av Ledande personer nån gång emellanåt. Jag hittade den inte via Vänsterpartiets sidor.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!