Dödsskjutning i södra Stockholm

I torsdags kväll sköts en man ihjäl i stadsdelen Solberga. Solberga är en stadsdel mellan Älvsjö och Västberga och inte långt från Östberga. Den består av blandad bebyggelse med huvudsakligen lägre hyreshusbebyggelse av funkistyp och villor. I stadsdelen låg förr delar av Ericssons jättefabrik i ett industriområde men det området är numera ett bostadsområde. Det är ingen stadsdel som präglas av social problem eller fattigdom.

Polisen fick larm om skjutningen 22.20 och kom till platsen ganska fort. En skottskadad man i 30-årsåldern påträffades dock först efter en timmes letande. Han var då fortfarande vid liv men avled senare av sina skador. Skjutningen inträffade på Kristallvägen som tycks omfatta en stor del av det bostadsområde som byggts på det gamla fabriksområdet.

Enligt uppgift ska den döde bära namnet Neal Tesfay. Han är från Farsta. Om uppgiften stämmer är det väl troligt att denna skjutning är den del i de komplicerade konflikterna inom och mellan Fagersjönätverket (Farsta), Älvsjönätverket och Flemingsbergsnätverket. Delar av det ledande skiktet i Älvsjönätverket är ju personer som tidigare var centrala i Fagersjönätverket:

Men sedan 23-åringen släpptes från ett fängelsestraff, efter att ha dömts för misshandel och grov misshandel, ska han ha hamnat i en intern konflikt med sitt gäng och numera tillhöra Nätverk Älvsjö men bedöms ha ett eget våldskapital. Efter att han uppgavs ha ”bytt sida” sågs han oftast med personer som ligger i konflikt med hans tidigare gäng, Fagersjö-Farsta.

Konflikten har lett till flera dåd. Bland annat en dödsskjutning av 23-åringens bror, något som skedde på Årstabron i september 2020.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!