Efterlyst för mordet på Årstabron gripen

En person som varit häktad i sin frånvaro för inblandning i ett mord på Årstabron i Stockholm har gripits i Libanon och ska utlämnas till Sverige. Han flydde från Sverige i juni 2021 och dök upp i Libanon i februari 2022. Närmare bestämt i Beirut där han först bodde på hotell i Maameltein norr om Beirut. Sedan flyttade han till ett airbnb i samma område.

Mannen som heter Said Sadat greps i maj av den libanesiska polisen och är bland annat misstänkt för narkotikabrott i Libanon förutom att han är efterlyst för inblandning i mordet i Sverige. Han har begärts utlämnad till Sverige och libanesiska myndigheter beslutade den 14 juni att han ska utlämnas. Men först ska han ställas in för rätta för narkotikabrott i LIbanon.

Tre personer har redan dömts för mordet på Årstabron. Abdul Ghaffar Haleem (Ödlan) är dömd för anstiftan av mord till livstids fängelse, Toj Kamrani till livstids fängelse för mord och Kevin Wiilliams till fängelse i 14 år för mord. Anledningen till Williams lägre straff var hans lägre ålder vid mordtillfället. Said Sadat har inte ställts inte för rätta när det gäller mordet men det kommer att ske när han utlämnats till Sverige. Han är misstänkt för medhjälp till mord

Den person som mördades på Årstabron hette Sascha Dalgärd Viklund och tillhörde ett kriminellt nätverk i Farsta/Fagersjö. Abdul Ghaffar Haleem anses vara en högt uppsatt person i det så kallade Flemingsbergsnätverket även om han kommer från Rågsved. Kevin Williams och Toj Kamrani anses tillhöra en kriminell gruppering i Årsta som går under namnet MMW vilket ska betyda Money My Wife. Said Sadat kan kopplas till Abdul Ghaffar Haleem och Flemingsbergsnätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!