Tre misstänkta för gymmordet i Stockholm

En 16-åring har gripits som misstänkt för mordet på ett gym i Stockholm som ägde rum i slutet av mars i år. Det tilltänkta offret var en medlem i Bandidos MC men den som dödades var en man vid namn Fredrik Andersson. Han avstyrde mordet på Bandidos-medlemmen men blev alltså istället dödad själv.

16-åringen greps i början av juli när han kom hem från Armenien där han befunnit sig sen mordet. Han är armenisk medborgare och erhöll under sin vistelse i Armenien svenskt medborgarskap. Vid det tillfället var han ännu inte misstänkt för mordet så att han blev svensk medborgare var inget märkligt, förutsatt att han har en svenskfödd förälder eller föräldrar som har svenskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd. För några flyktingskäl kan han inte ha då han är uppvuxen i Sverige. Anses tillhöra ett kriminellt nätverk i Upplands-Bro. Han har varit en duktig schackspelare under sin barndom.

Tidigare har en 18-årig ung man från Borås varit misstänkt för mordet men nu är han istället misstänkt för medhjälp till mord. Dessutom finns ytterligare en man som är häktad i ärendet. Han är i 30-årsåldern och heter J™hnny S@m@nsson. Den 18-årige mannen som heter Om@r Abdulk@d#r Ahm*d har tidigare varit misstänkt för en skjutning på en frisörsalong i Borås. Han åtalades och dömdes i tingsrätten men friades i hovrätten. Även i det fallet överlevde det tilltänkta mordoffret.

Läs mer: