Gripen man för gymmordet begärd häktad

Den man som greps i måndags som misstänkt för det så kallade gymmordet i Stockholm har nu begärts häktad av åklagaren. Det är en endast 18 år gammal ung man som är skriven i Borås. Av allt att döma är det alltså en inhyrd mördare.

18-åringen, Om@r Ahm*d har varit omhändertagen enligt Lagen om vård av unga (LVU) flera gånger sen 2018. Senast i mars i år avslog kammarrätten ett överklagande från 18-åringen angående det senaste omhändertagandet som skedde i december förra året. Han är också för närvarande åtalad för två fall av grovt olaga tvång efter att ha riktat en kniv mot två vårdare i samband med en rymning från ett Sis-hem år 2021.

Enligt Expressen har han också flera gånger observerats ihop med kända gängkriminella i Borås. Dessutom är han tidigare dömd för bland rån och narkotikabrott. Han dömdes dessutom tidigare i Borås tingsrätt för ett för mordförsök, grov misshandel och grovt olaga hot samt framkallande av fara för annan. Domen gällde en skjutning i en frisörsalong i Borås den 11 september 2020. Han frikändes dock senare i hovrätten. En person med kopplingar till gängkriminalitet som befann sig på frisörsalongen var den egentliga måltavlan men det var även i det fallet en annan man som blev träffad av skotten.

Det tilltänkta mordoffret var troligen en medlem i Bandidos MC som heter Robert Loforsen. Han befann sig på gymmet vid tidpunkten för mordet men besköts aldrig. Anledningen till det var att en annan besökare på gymmet, en krogvakt vid namn Fredrik Andersson, försökte stoppa skytten. Andersson blev i tumultet som följde skjuten och så svårt skadad att han senare avled på sjukhus.

Eventuellt hyrdes mördaren in av ett kriminellt nätverk i Upplands-Bro som uppges ligga i konflikt med Bandidos MC.

PS 22-04-15. Mannen blev häktad.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!