Den stora momshärvan och Hells Angels

Den stora momshärvan eller som den kallas av SVT, mobilhärvan, har i flera fall visat sig ha en koppling till traditionell organiserad brottslighet och narkotikabrottslighet. Ett av de mer kända fall är bolaget Mark antHus AB (Markant) som förklarades i konkurs redan 2020 med en skuld till Skatteverket på 580 miljoner. Konkursen var dock avslutad först i år, den 26 augusti.

Bolagets företrädare har varit Håkan Forsström som var ordinarie styrelseledamot och Samuel Coil som var styrelsesuppleant. Som huvudman för Mark antHus AB var Marie Rubin upptagen mellan 2016 och 2020. Hon ska också har varit styrelseledamot en tid. När Mark antHus AB grundades hette det Sinutec Solutions AB. Då ägdes det av en Mathias Eriksson. Rubin bodde tidigare på samma gata i Stockholm som ägaren av ett annat bolag inblandat i den stora momshärvan. Då tillsammans med en man vid namn Jonas Eld. Han ska enligt uppgift ha dömts för narkotikabrott och misshandel vid tidigare tillfällen.

Enligt SVT har företrädare för bolaget haft kopplingar till Hells Angels MC. Vem eller vilka det är som haft sådana kopplingar är för mig okänt. det kan vara nån av dem som gått att identifiera som företrädare för bolaget men det kan lika gärna vara nån helt annan. Kopplingen verkar dock vara ganska svag med tanke på att det inte går att hitta nån mer information om detta än det som SVT uppger.

Mark antHus AB har dessutom kopplingar till ett annat bolag i den stora momshärvan. Novacode AB som ägdes av Johan Rossi innan det gick i konkurs. Han var dessutom VD och styrelseledamot. Han är tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott.

Läs mer:
Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!