Fem personer anhållna för mord i Västerås

Åklagare har beslutat anhålla fem personer som greps i dag misstänkta för mord på en man i 20-årsåldern i Västerås i förra veckan. Den 1 november sköts en man i 20-årsåldern till döds på Bäckby i Västerås. Sedan skjutningen har en mordutredning pågått och på tisdagsmorgonen greps fem personer misstänkta för mord.

– Utredningen har lett fram till dagens tillslag och de anhållna personerna är misstänkta för inblandning i mordet. Utredningen går nu vidare. Senast på fredag kommer jag att ta ställning till om någon av personerna ska begäras häktad, säger kammaråklagare Karolin Hellsberg som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

De personer som anhållits är två tonårspojkar mellan 15–18 år och tre yngre män mellan 18–25 år. Tre av personerna är på sannolika skäl misstänkta för mord, de andra två är skäligen misstänkta. Samtliga var anhållna i sin frånvaro innan gripandet.

– I läget som utredningen befinner sig i med spår säkrade och fem personer gripna, är det av stor betydelse att fortsatt få in iakttagelser och tips om skjutningen. Detta för att ytterligare kunna stärka bevisningen i ärendet, säger Lars Jansson, lokalpolisområdeschef i Västerås.

Sedan tidigare har två kvinnor suttit anhållna misstänkta för inblandning i mordet. De är frisläppta men fortsatt misstänkta för brott.

Läs mer: