Två svenskar gripna för mord i Portugal

Den 27 november mördades en ung student tillika fotomodell i hamnstaden Setubal i Portugal. Hans namn var Tiago Danu och han var av moldaviskt ursprung. Enligt medieuppgifter mördades han när han försökte hjälpa en vän.

Två män visade upp ett foto på en man som anklagades för att ha stulit ett bankkort av dem för för en grupp personer. En av personerna i gruppen var Tiago Danu. Förmodligen var den man de visade på fotot vän med en av de unga männen i gruppen. När han inte ville uppge vem mannen på fotot var så kidnappade honom. När de försökte få in mannen i sin bil så försökte Tiago Danu hjälpa honom. I samband med det blev knivhuggen så allvarligt att han avled. De misstänkta lämnade sedan platsen med den kidnappade personen i bilen. De återvände senare och släppte av personen på samma plats.

Det två männen ska enligt den portugisiska polisen vara svenskar med dubbelt medborgarskap, svenskt och syriskt. De tillhör enligt uppgift Södertäljenätverket och är 39 respektive 27 år gamla. 27-åringen greps i Portugal men 39-åringen hade hunnit åka till Sverige där han gripits för andra brott. Han har ännu inte utlämnats till Portugal. 39-åringen är Deniel Altinkaya och 27-åringen är Markus Türker.

Setubal är en av flera containerhamnar i Portugal och en införselhamn för kokain. Ett turkiskt företag, Yilport, vars terminaler kunnat kopplas till flera kokaintransporter äger den aktuella containerterminalen. En trolig anledning till att de två var i Setubal kan därför vara en kokainleverans som skulle hanteras eller övervakas.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!