Film på tiktok ledde till knarkbeslag

Den 30 december häktades tre personer i Hässelby på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt Expressen rör det sig om flera kilo kokain och hasch.

De häktade är två män i 20-årsåldern, Most@fa Kh@var# och Al# Moh@nad Jas#m Al-N@s*er, samt en 17-årig flicka som är folkbokförd i Halmstad. Hela ärendet rullades upp efter att den 17-åriga flickan lagt ut en film på tiktokvideo där narkotikan syntes i bild. När polisen på grund av det slog till mot lägenheten i Hässelby hittade de kokain och hasch för ett gatuvärde på cirka 20 miljoner kronor.

Al# Moh@nad Jas#m Al-N@s*er dömdes så sent som 1 september 2022 till fängelse i två år för grov misshandel och narkotikabrott. Detta på grund av att han utdelat flera knivhugg mot en person, bland annat mot offrets huvud. Totalt förekommer han i belastningsregistret 20 gånger sen år 2020.

Most@fa Kh@var# dömdes till fängelse vid inte mindre än tre tillfällen under förra året. Bland annat för narkotikaförsäljning vid två tillfällen samt för stöld.

Tillslaget och beslagen i detta fall skedde bara några dagar innan skjutningen i Vällingby på nyårsafton. Två dagar senare skedde dessutom en sprängning i Grimsta. Om narkotikabeslaget hade nån betydelse för skjutningen och narkotikabeslaget är inte känt. Men det handlar om samma område och troligen om samma kriminella grupperingar.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!