Våldsvågen i Stockholm fortsätter

Natten till idag inträffade ytterligare två våldsdåd i Stockholm. Ett på Nickelvägen i Grimsta i närheten av Råcksta tunnelbanestation ungefär kvart över tre och ett på Svartågatan i Bagarmossen klockan halv fem. I samband med bombdådet i Bagarmossen har en person gripits. Ingen person skadades vid någon av sprängningarna. Explosionen i porten på Grimstavägen orsakade stora skador på entrén till huset medan skadorna tycks vara mindre i Bagarmossen där explosionen verkar ha skett inne i en trappuppgång.

Intern konflikt i Lejonen (Hässelby)

Bombdådet i Grimsta har troligen koppling till skjutningen i Vällingby som visat sig ha med en intern konflikt i det kriminella nätverk som brukar kallas Lejonen att göra. Dessa två dåd kan troligen inte kopplats till mordet på Einár. Det handlar istället om en konflikt mellan en gruppering i Hässelby gård och en i Hässelby strand.

På adressen där bomben exploderade är rapparen 1.Cuz (Ab@s Abdik@rim B@kar) skriven. Han är kopplad till en av falangerna i Hässelby. Troligen Hässelby gård. Den unge man som sköts till döds i Vällingby heter enligt osäkra uppgifter Han@d Abd#riz@k Yus?f och är kopplad till en av falangerna i Hässelby. En av de skadade ska bära namnet Lu#z S#lva d* M*lo. Han verkar märkligt nog vara från Bandhagen i södra delarna av Stockholmsområdet. Om nu namnet stämmer.

Fyra personer har gripits med anledning av sprängningen i Grimsta. En av dem är en känd rappare.

Det är dock också möjligt att även bomben mot 1.cuz har en koppling till hämnden för mordet på Einár. Han kände vad jag förstår Einár.

Hämnden för Einármordet

När det gäller bombdådet i Bagarmossen inträffade det på en adress där en nära vän till Einár verkar bo. Också det en rappare. Han kallas Yosef K men heter Yos*f Ibr@h#m Huss*#n. I samband med detta bombdåd har en person gripits av polisen. Han är misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och grovt olaga hot. Det snabba gripandet kanske beror på att polisen faktiskt börjat bevaka adresser med koppling till Einármordet.

Rimligen borde detta vara ett hämnddåd från den eller de kriminella grupperingar med koppling till mordet på och kidnappningen av Einár. De har ju utsatts för flera skjutningar och bombdåd den senaste tiden.

I detta sammanhang bör det också nämnas att bomberna inte sprängs i syfte att försöka döda någon. Utan det handlar snarare om att hota och skrämma de som de riktas mot eller deras släktingar. Syftet med det kan vara att locka fram måltavlorna från olika gömställen eller så kan det vara för att få dem att lämna sin langningsverksamhet. Alternativt är det bara för att skrämmas.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!