Två åtalade för gängmord i Göteborg

Två män har åtalats för bland annat mord på Länsmanstorget i Göteborg i juli 2022. Därutöver åtalas tre personer för medhjälp till mord.

Den 7 juli 2022 sköts en 22-årig man, Youssef El Emam, till döds på Länsmanstorget i Biskopsgården. Den mördade hade en koppling till den kriminella gruppering som brukar kallas Nya Norra. Två män, Mal@m#n S@mur*h Ja@rju och R@mi B*n M@kram K@nf0ud, har nu åtalats för mordet samt för grovt vapenbrott.

Utöver detta har två män, Er*l#n Rush#ti och P@tryk Sz?m0n Szkl@rz, samt en kvinna, N0ur Am@r Ibr@h#m, åtalats för medhjälp till mord. Männen är även åtalade för grovt vapenbrott och kvinnan för medhjälp till grovt vapenbrott. Den unga kvinnan är släkt med Hussein Chit som mördades på Vår Krog & Bar år 2015.

Alla de misstänkta uppges vara kopplade til det kriminella nätverket i södra Biskopsgråden (Biskop Södra eller Jobe-falangen).

– Det handlar om en uppgörelse mellan kriminella grupperingar, säger senior åklagare Maria Thorell i ett pressmeddelande.

Bevisningen består bland annat av övervakningsfilmer som visar skjutningen och samspelet mellan gärningsmännen. Det finns också vittnesuppgifter om hur personerna rört sig till och från brottsplatsen samt DNA från de åtalade på föremål som använts vid brottet och som hittats längs flyktvägen.

– Jag bedömer att bevisläget är gott. Det har varit fråga om ett mycket bra polisarbete. De 20-åriga männen som åtalas för mord greps mindre än en timme efter händelsen och strax efter att de gripits påträffades motorcyklar, maskering och kläder som gärningsmännen använt vid brottet. Senare hittades även vapnet och ytterligare kläder som gärningsmännen gjort sig av med, säger Maria Thorell.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!