Försök till mord på polis i Norrköping – man anhållen

I måndags attackerades en polis utanför polishuset i Norrköping. En man i 60-årsåldern är på sannolika skäl anhållen för försök till mord m.m. Förundersökningen leds av chefsåklagare Torsten Angervåg som säger:

– Det finns inget som tyder på att det skulle finnas fler gärningspersoner, det var allt att döma en isolerad händelse genomförd av en enskild gärningsman. Det finns inte heller någon känd koppling till de målsägande.

Vid händelsen skadades en polis då han angreps med ett vasst föremål. Ytterligare en polis utsattes för grovt olaga hot. Båda var civilklädda. Den angripande mannen sköts av polis. Han träffades i nedre delen av kroppen. Mannen är känd av polisen sen tidigare.

– Vad gäller motivet så är det för tidigt att ha någon teori om det. Säkerhetspolisen informeras alltid vid den här typen av händelser, men det finns inget som tyder på att det skulle vara en planerad terrorhandling.

Den angripande mannen medförde enligt media föremål som kan betraktas som en bomb:

Efter bombgruppens undersökning av föremålen bedömdes de vara av sådan art att jourhavande förundersökningsledare gått vidare med en förundersökning rörande försök till allmänfarlig ödeläggelse

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!