Dödsskjutning i Tullinge

Vid midnatt natten till idag (fredag) sköts en man ihjäl i ett hus (en liten villa/kedjehus) i Tullinge i Botkyrka kommun. Han befann sig inomhus när han träffades av skotten.

Mannen fördes med skottskador i överkroppen till sjukhus med ambulanshelikopter. Ingen annan person i bostaden blev fysiskt skadad.  Dock kunde mannens liv inte räddas och han avled på sjukhuset Den skjutne ska vara fadern till Adem Sarihan som är efterlyst för att ha skjutit 20 tal skott mot en bostad i Uppsala den 19 januari. Mordet skedde bara några timmar efter att namn och bild på den misstänkte skytten i Uppsala visats i programmet Efterlyst i TV3. Sarihan uppges i media tillhöra Vårbynätverket.

Den beskjutna bostaden i Uppsala bebos av släktingar till Rawa Majid (kurdiska räven) och skjutningen i Tullinge är sannolikt en hämndaktion. Förmodligen var syftet bara att skrämma den ihjälskjuten men istället kom han att dödas. Den dödade är en väletablerad person som inte verkar ha några som helst kopplingar till gämngkriminella. Han arbetar som fastighetsmäklare.

Läs mer om våldsvågen i Stockholm:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!