Flera skjutningar i Stockholmsområdet

Natten till idag var det flera skjutningar i Stockholmsområdet. Först kom det larm vid 2-tiden om en skjutning i Uppsala. En eller flera skyttar sköt mot ett hus i Fullerö i Storvreta norr om Uppsala. Huset träffades av ett flertal kulor och inne i huset befann sig ett flera personer. Ingen verkar dock ha blivit skadad.

Klockan 3:06 inkom larm till polisen om att en man skjutit genom en lägenhetsdörr flera våningar upp i ett hus på Molkomsbacken i Farsta. Bara 7 minuter senare kom det larm om en skjutning mot en lägenhetsdörr på Dovregatan 12 eller 14 i Husby. Också det en skjutning där gärningsmannen tagit sig in i trapphuset för att skjuta mot en lägenhet. Ingen är rapporterad skadad vid någon av skjutningarna.

Skjutningen i Uppsala kan eventuellt vara kopplad till kurdiska räven (Rawa Majid). Det har på kort tid skett flera våldsdåd i Uppsala som enligt rykten ska kunna kopplas till kurdiska räven.

Skjutningen i Husby kan eventuellt kopplas till en tidigare skjutning i Tensta i december 2020 då en man som idag är bosatt på Dovregatan 14 blev skjuten men lyckades ta sig till sjukhus för egen maskin. I så fall kan skjutningen inte kopplas till tidigare skjutningar och sprängningar i den pågående våldsvågen i Stockholm. Däremot finns det kopplingar till många andra våldsdåd med koppling till kriminella nätverk på Järvafältet, dvs i Tensta, Husby och Rinkeby.

När det gäller Farstaskjutningen är det väl troligt att den har koppling till tidigare skjutningar som har med konflikterna i södra Stockholms kriminella kretsar att göra. De interna konflikterna i Fagersjönätverket som lett till förekomsten av två nätverk som ofta kallas Farsta äldre (Fagersjönätverket) och Farsta yngre (kallas även 23st eller Lost Boys) eller andra konflikter kopplade till mordet på Einar och Dalennätverket. De är dessutom invecklade i varandra och det är svårt att veta vad som är vad och exakt vilka kopplingar en skjutning eller sprängning har. Med alla säkerhet även för polisen även om de säkert har bättre koll än vad vi som skriver om det har.

Läs mer om våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om 23 st/Farsta yngre/Lost Boys och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om Dalennätverket och våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om kurdiska räven: