Erdogan och den kurdiska räven

Kurdiska räven kallas en svensk man som ursprungligen kommer från Irak och som anses vara en av Sveriges större narkotikagrossister. Enligt många bedömare är många av de våldsdåd som för närvarande skakar Stockholm kopplade till honom och hans kriminella nätverk, Nätverk Foxtrot som det kallas. Han är också efterlyst av svensk polis för inblandning i flera olika narkotikahärvor, mord och våldshändelser.

Turkiet och Nätverk Foxtrot

Men den kurdiska räven som i alla fall i Sverige heter Rawa Majid är oåtkomlig för den svenska rättvisan. Efter att han gripits av den turkiska polisen köpte han sig nämligen ett turkiskt medborgarskap vilket innebär att han inte kan utvisas från Turkiet då de inte utvisar turkiska medborgare. Därför kan han fortsätta sin kriminella verksamhet under Turkiet och Erdogans beskydd. Att mannen kallar sig kurdiska räven betyder inte nödvändigtvis att han är kurd. Han kan lika gärna vara arab, syrian, mhallami eller nåt annat.

Genom att den kurdiska räven åtnjuter den turkiska statens beskydd går det dessutom mycket väl att tänka sig att Turkiets underrättelsetjänst understöder hans våldsamheter i Sverige. Turkiet har intresse av att underblåsa oroligheter och skapa instabilitet i Sverige för att får Sverige att ta avstånd från kurdiska rörelser, det fria kurdiska Rojava i Syrien och Kurdistan i Irak. De ställer också den typen av krav på Sverige för att godkänna Sverige NATO-ansökan. Att säkerhets- och underrättelsetjänster använder sig av kriminella nätverk och organisationer för att skapa instabilitet i ett land för att påverka politiken i landet. Det är visserligen ovanligt att det händer i länder av Sveriges typ men det är inte otänkbart i den nuvarande politiska situationen.

Ryssland, Bulgarien och Dalennätverket

På samma sätt går det att tänka sig att ryska intressen på olika sätt understödjer den andra sidan i den konflikt som verkar finnas i Stockholm. Det nätverk som den kurdiska rävens nätverk har en konflikt med, Dalennätverket, har nämligen tydliga kopplingar till Bulgarien. Att ryska säkerhets- och underrättelseorganisationer kan ha kontakter med kriminella nätverka i Bulgarien och med sådana nätverk med koppling till Sverige finner jag inte alls osannolikt. Bulgarien är beroende av Ryssland för gas och olja samt ett av de EU-länder som står nära Ryssland. Ryssland har mycket stort intresse av att skapa oreda och instabilitet i Sverige.

Så om det vill sig mycket illa så är det vi ser en slags turkiskt-ryskt krig genom ombud i Sverige. Inte för att det två länderna skulle vara fiender i första hand utanför att bägge länderna och deras ledar har intresse av att destabilisera Sverige.

Destabilisera Sverige

Putin och Ryssland. Erdogan och Turkiet. Båda länderna och deras ledare har intresse av att destabilisera Sverige. De vill ha ett instabilt och svagt Sverige med en svag regering. Speciellt nu när Sverige är ordförande i EU. För det innebär också ett svagare EU. Sverige har redan nu en svag regering som dessutom är på gränsen till inkompetent på en del områden.

Turkiet vill tvinga Sverige att kriminalisera kurdernas olika organisationer. Med Sveriges ordförandeskap innebär det också att de kan driva på för samma åtgärder i hela Europa. Ryssland vill ha ett Sverige som inte satsar på vindkraft och solenergi. De vill att Sverige ska bygga kärnkraft och vill påverka Europa så att alla länder behåller sitt beroende av gas och olja. Dessutom vill de att länderna i Europa inte ska ge stöd till Ukraina.

Måhända är detta en vidlyftig teori men om det hade handlat om nåt annat land hade den kanske inte låtit så märklig som den kanske gör. Naturligtvis vet inte killarna som skjuter eller de som samordnar i Stockholm om att Ryssland och Turkiet kan ligga bakom pengarna till skjutningarna (om det nu skulle vara så). Kanske vet inte ens beställarna i Sverige eller andra länder om det. Men de som tar emot pengarna (om detta skulle visa sig vara korrekt) nere i Turkiet och Bulgarien vet säkerligen om varifrån de kommer.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!