TB-Gruppen utvecklar destinationshotell i Bohuslän

Tuvesvik på västra Orust är idag platsen där färjan till Gullholmen, Härmanö och Käringön avgår. Orust kommun vill utveckla platsen med hotellbebyggelse, som ska utformas med stor hänsyn till lokal byggnadstradition. Markområdet som nu anvisas till TB-Gruppen ligger strax norr om Tuvesviks färjeläge och omfattar ca 5 000 kvadratmeter med möjlighet till arrende av angränsande hamnområde.

Visualisering. Inobi.

– Tillsammans med arkitekt Albert Svensson och Inobi har vi ritat en byggnad som grundar sig i den traditionella arkitekturen, säger Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen, i ett pressmeddelande. Byggnaden är en samtida tolkning av ett klassiskt havshotell. Förslaget är framtaget i dialog med den potentiella hyresgästen, en väletablerad och renommerad aktör på den svenska hotell- och restaurangmarknaden.

Byggnaden är utformad för att rymma ett 80-tal hotellrum, restaurang, konferenslokaler och spa. Hotell- och restaurangoperatören kommer bedriva verksamhet med stort fokus på hållbarhet och nära samarbete med lokala råvaruproducenter.

– Vår ambition är att byggnaden med dess verksamhet ska bli en självklar destination på västkusten, säger Marcus Lerander.

– Den nya hotellbyggnaden i Tuvesvik har inspirerats av klassisk bohuslänsk byggtradition, säger Fredrik Rosenhall på Inobi. Vackra proportioner och gedigna material skapar tillsammans med havet, himlen och klipporna en attraktiv helhet. Vårt mål är en byggnad som är lika vacker på nära håll som sedd från havet. Ett tillskott som förhöjer upplevelsen av den unika miljön.

– Vi är jätteglada över att kunna få vara med och presentera denna satsning här i vår kommun och jag är särskilt glad över den mycket vackra byggnaden av klassiskt badhotell, säger Catharina Bråkenhielm, kommunstyrelsens ordförande, Orust kommun. Jag har förhoppningar om att detta blir en plats att åka till både före och efter sommarsäsongen. Lugnet, utsikten och miljön är ljuvlig och unik.

Den planerade byggnaden påminner väldigt mycket om gamla Långedrags värdshus som brann ner och societetshuset på Styrsö som revs av en frireligiös förening.

Tuvesvik idag.

Mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!