Våldsdåd i Malmö riktade mot Satudarah MC

Natten mellan fredag och lördag inträffade en rad våldsdåd i Malmö. Halv tio på kvällen kom en ung man med en skottskada in på akuten på Skånes universitetssjukhus i Malmö. Strax efter midnatt exploderade en bomb utanför ett hyreshus i Rosengård och 20 över 4 på natten sköt någon in genom ett fönster till en bostad i stadsdelen Limhamn.

Enligt uppgifter i media hänger alla tre händelserna ihop. På de aktuella adresserna i Rosengård och Limhamn bor personer som kan knytas till Satudarah MC. Den skottskadade mannen är med stor säkerhet knuten till ett kriminellt gäng eller nätverk då han vägrar prata med polisen om hur han blivit skjuten.

Explosionen i Rosengård är den tredje i Malmö på kort tid. Den 7 mars exploderade en bomb i Fosie varvid flera bilar och en fastighet skadades. Två dagar därefter, den 9 mars, sprängdes det på Lugna gatan som ligger centralt i Rörsjöstaden, Malmö.

Fastigheten i Limhamn har blivit beskjuten upprepade gånger under de senaste åren och vid ett tillfälle placerade också en sprängladdning i trappuppgången. Senast det sköts var den 5 mars då det sköts mot en lägenhetsdörr.

Med tanke på att våldshändelserna riktats mot personer som är kopplade till Satudarah MC är det troligt att de är kopplade till mordet på Emporia då en ledare i Satudarah mördades i vad som konstaterats vara en intern uppgörelse.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!